Mamma till ett sjukt barn

Mamma till ett sjukt barn

Plötsligt förändras tillvaron

PANG! så förändras livet, ett av våra fyra fina, friska och välmående barn får tre livslånga sjukdomar inom loppet av en månad. Hur hanterar vi detta? Hur ska vi orka? Hur ska HAN orka? Hur ska alla syskon påverkas? Hur ska allt lösas praktiskt? Frågorna är så många, så många... och svaren kommer nog växa fram här på bloggen, allteftersom... hoppas och tror jag...

Arg

NU är det över!Skapad av Maria Hägerlid ons, april 15, 2015 10:35:43
Nu är jag arg igen. Skitförbannad!
Förra veckan fick lillebror halsfluss, streptokocker. Som ett brev på posten fick nu W tillbaka knölrosen. Lätt fixat tänkte jag... jag ringer bara avdelningen och får hem penicillin. Men NEJ, vi "hörde" inte dit längre. Skönt på ett sätt... men jävligt enerverande... Vårdcentralen... suck. Det GÅR ju bara inte. Vet precis hur det blir. När vi har suttit i tre timmar i väntrummet och äntligen får träffa en läkare, så blir de så nervösa när de ser att han har gjort en transplantation, har Addison och allt annat... Blir så trött... Varför kan vi inte få lite medåka och bara få snabb hjälp.

Ringde nu en närakut i närheten, men fick nej där oxå, var tvungen att gå via vårdcentralen... men efter värsta snyfthistorien så fick jag en liten öppning att få ringa tillbaka om han blir sämre. Ska ringa W nu och höra hur det är. Han gör nationella prov just nu och då kan jag inte störa.

Känner hur taggig jag är. Jävligt taggig. Tycker att han har haft tillräckligt, astman Addison och allt... Är ju oxå lite arg på vår avdelning som under lång tid nonchalerade våra signaler om att det inte var bra med hans luftrör.... Han får kämpa så mycket i onödan tycker jag. Vi försöker vara vakna, och fajtas för hans skull men det räcker inte alltid.

Jaja, fortsättning följer väl... om/när vi väl får komma till en läkare, så var läkarna välkomna att ringa W's läkare.. alltid något. TYVÄRR var Dr Jacek inte i tjänst, om han varit kanske det hade varit annorlunda. Det är bara nya läkare nu och de har vi ingen relation till så då är det så lätt för dem att bara neka.... Morr, man ska inte bråka med en "mamma-till-ett-sjukt-barn" då får man det inte så lätt :-)